23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Obitelj Kedmenec bez pomoći građevinaca neće do zime imati krov nad glavom

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Iako vrijedne ruke stalno rade, bez pomoći građevinaca obitelj Kedmenec čiju je kuću, kako smo izvijestili, prije tri i pol tjedna, u gotovo pola sata progutao požar, do zime neće imati krov nad glavom.

“Očišćeno je, spremno za rad, ali teško je trenutno naći izvođače”, jada se vlasnik umirovljeni branitelj Antun Kedmenec, načet brojnim bolestima.

ARHIVA

Čeka da majstori preuzmu glavnu riječ i počnu s radovima jer od obećanja nema ništa, a zima dolazi.

Zgarište kuće raščišćeno je uz pomoć dobrih ljudi, ostaci uništenog krovišta uklonjeni, a kuća pokrivena ceradom.

U dvorištu je spremna drvena građa, uskoro bi trebao stići i obećani crijep, javlja RTL, a donaciju je, objavili smo danas, uručio i veliki hrvatski trgovački lanac.


Ipak optimističan, Antun vjeruje kako je svako zlo za neko dobro, samo da se stvari pokrenu pa će obitelj Kedmenec s vinkovačkih Jošina, nadamo se, do zime ipak imati krov nad glavom.

Podsjetimo, tragedija se dogodila kada se u ljetnoj kuhinji zapalilo ulje u tavi na plinskom plameniku štednjaka, odakle se požar nekontrolirano proširio na strop i namještaj te na druge pomoćne prostorije, a dijelom je zahvatio i potkrovlje kuće.

Pomogao je veliki broj ljudi, tvrtki i ustanova, uključila se cijela župna zajednica, još samo da je dočekati građevince.

ARHIVA

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno