2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Objavljen poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu

Više od autora

- vl promo-

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu namijenjen učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Pravo sudjelovanja imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj te svi učenici srednjih škola u Bosni i Hercegovini koji se školuju prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje na standardnom hrvatskom jeziku ili narječju s područja Republike Hrvatske, koja tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata (uz navođenje izvora), događaj stvarne ili fikcijske naravi. Može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i rat u cijelosti.Svrha i cilj ovog Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.-2024., Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024. te Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2020.-2022., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Javni poziv otvoren je od 13. veljače do 14. ožujka 2023.

Detalje možete pronaći na stranici  Ministarstva hrvatskih branitelja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno