12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Obnova Dječjeg dispanzera i zgrade bolnice 1995. godine

Više od autora

- vl promo-

Dok čekamo početak energetske obnove, u Vinkovačkom listu iz 1995. godine pronašli smo kako se tada obnavljala bolnica, odnosno prva faza Dječjeg dispanzera i glavne bolničke zgrade.

„Radovi se odvijaju prema utvrđenoj dinamici, planu i rokovima pa su tako velikim dijelom izvedeni instalacijski radovi na postavljanju elektroinstalacija, vodovoda, kanalizacije, centralnog grijanja. S malim zakašnjenjem stigli su i prozori, koji se sada postavljaju na zapadnu fasadu zgrade. Intezivirani su radovi i na unutrašnjem uređenju Dječjeg dispanzera te se sada jasno nazire taj prostor u dijelu bolesničkih soba, zdravstvenih ambulanti, sanitetskih čvorova i drugog”, istaknule su kolege u članku dodavši kako tada druga faza obnove u središnjem dijelu bolničke zgrade još nije počela.


Ipak, kako ne bi gubili vrijeme, djelatnici Opće bolnice Vinkovci pripremili su se za početak druge faze obnove za koju su trebali razmjestiti određene službe, kao što su intenzivna njega, vaskularna kirurgija, endoskopija, urološka ambulanta, ali i još neki sadržaji. Kako je pojašnjeno, izradili su tehnička i prostorna rješenja za njihov razmještaj u druge dijelove bolničke zgrade, a u privremenim uvjetima važno je osigurati minimum uvjeta kojim bi se zadovoljile potrebe za medicinski rad. „Procijenjena vrijednost radova oko privremenog smještaja je oko 750 tisuća kuna”, istaknuli su.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno