Zahvaljujući odličnom odzivu darovatelja krvi, uspješno se ispunjava Plan prikupljanja krvi za 2019. godinu na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Od početka godine, GDCK Vinkovci je u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek organiziralo 12 akcija dragovoljnog darivanja krvi kojima se odazvalo 707 osoba, od kojih je 648 darovalo krv (519 muškaraca i 129 žena). Po prvi put krv je od početka godine darovalo 96 osoba (65 muškaraca i 31 žena), što iznosi 14,81% od ukupnog broja.

Prosjek novih darovatelja za RH iznosi 7%, pa s razlogom Vinkovčani mogu biti ponosni na povećanje brojnosti obitelji dragovoljnih darovatelja krvi. Uistinu hvalevrijedan odaziv svih onih koji su dio sebe darovali za spas bolesnih ili ozlijeđenih osoba i tako se uključili u “krvotok života”.

Naredna akcija dragovoljnog darivanja je u subotu, 27. travnja, od 9 do 12 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1.