19 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. rujna 2023.

Od ponedjeljka, 19. lipnja ljetno radno vrijeme knjižnice

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Većina građana s nestrpljenjem čeka dan kada će vrata otvoriti nova vinkovačka gradska knjižnica. Pakiranje je već počelo, a preseljenje bi se trebalo događati u idućih mjesec i pol dana.

ARHIVA/Novosti.hr

Naime, prema svim najavama Dan grada Vinkovaca i blagdan sv. Ilije 20. srpnja 2023. bit će upisan zlatnim slovima u povijesni vremenik po lokalnom vremenu jer je za tada najavljeno otvorenje novog prostora čije smo nastajanje i izgradnju pratili posljednje tri godine.

Velika rupa koja je ondje godinama podsjećala na razaranje i spaljenu zemlju konačno je prošlo svršeno vrijeme, a novo, najmodernije zdanje hrama pisane riječi u Hrvatskoj, konačno je sapralo svu patinu nesretnih vremena, više od tri desetljeća prognaništva u zgradi nekadašnjeg prijeratnog Sveučilišta.

Sukladno svim obvezama koje ih očekuju vezano uz preseljenje ogromne knjižnične građe, ujedno i vremenu godišnjih odmora, Gradska knjižnica i čitaonica i ove godine od ponedjeljka 19. lipnja prelazi na ljetno radno vrijeme za korisnike.

Lako je za zapamtiti jer će ponedjeljkom i utorkom raditi poslijepodne od 12 do 19 sati, dok su srijedom, četvrtkom i petkom otvoreni prijepodne od 8 do 15 sati.

Svaka subota je radna od 8 do 13.

Ljetno radno vrijeme u knjižnici završava s 1. rujna.

Foto: GKVK

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno