11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Odlična educiranost daje i rezultate

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci danas je u Klubu Mladih Crvenog križa provelo edukaciju volontera za realistično prikazivanje ozljeda, a u svrhu priprema za ciklus natjecanja Mladih Hrvatskog Crvenog križa, koja će se održati u ožujku, travnju i svibnju na gradskoj i općinskoj, međužupanijskoj i nacionalnoj razini. Edukaciju su vodili već iskusni instruktori RPO Luka Mecanović, Darija Vrgoč i Marija Maslać.

 

Polaznici ove edukacije naučili su vjerno prikazivati ozljede koje se najčešće događaju u prometnim nezgodama, u nesrećama na radu te u svakodnevnom životu, kao što su posjekotine, razderotine, ubodne rane, strano tijelo u rani, infarkt, opekotine, amputacije prsta, prijelome, iščašenja, probojne rane prsnog koša, krvarenja. Na ovaj način, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci želi još više podići uvjerljivost prikazivanja ozljeda na natjecanjima Mladih Crvenog križa iz prve pomoći, kao i na pokaznim vježbama za građanstvo, kojima se želi upozoriti javnost na važnost znanja pravilnog pružanja prve pomoći.

 

Ekipa za realistično prikazivanje ozljeda Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u sastavu: Ena Mijolović, Tonka Vekić, Marijan Čančarević i Luka Mecanović osvojila je prošle godine na 1. Državnom natjecanju u realističnom prikazivanju ozljeda naslov državnih prvaka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno