30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Održan treći stručni aktiv u svrhu provedbe novog Zakona o udomiteljstvu

Više od autora

- vl promo-
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je u svrhu usklađene provedbe novog Zakona o udomiteljstvu dana 16. siječnja 2019. godine organiziralo stručni aktiv ravnatelja i stručnih radnika centara za socijalnu skrb, centara za pružanje usluga u zajednici i domova socijalne skrbi s područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije.
Predmetni stručni aktiv treći je u nizu od pet regionalnih stručnih aktiva koji se održavaju u razdoblju od 14. do 18. siječnja 2019. godine u prostorijama Ministarstva, a istom je prisustvovalo 68 sudionika.
Sudionike stručnog aktiva uvodno je pozdravila državna tajnica Marija Pletikosa te je navedenom prilikom naglasila važnost primjene novog Zakona o udomiteljsvu sukladno najboljem interesu korisnika, kao i važnost koordinacije rada centra korisnika, centra udomitelja i pružatelja socijalnih usluga. Martina Štabi, voditeljica Službe za razvoj socijalnih usluga, udomiteljstvo i humanitarnu pomoć je dala detaljnije smjernice za primjenu pojedinih odredbi novog Zakona o udomiteljstvu, kao i upoznala prisutne s postupkom donošenja novih pravilnika sukladno Zakonu te su u tu svrhu prikupljeni prijedlozi sudionika stručnog aktiva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno