Hrvatska udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Vinkovaca održala je danas redovnu izvještajnu skupštinu. Izvješće o radu udruge podnijela je predsjednica Mara Bartulović istaknuvši kako je udruga od svoga osnutka pa do danas aktivna te da nema ni jednog dana da nisu radili, a iako su bolesni i stariji odrađuju sve što treba radi svoje djece i radi svoje Hrvatske koju su željeli.

Sudjelovali su na obilježavanju značajnih povijesnih događaja i državnih praznika te pohodili bojišnice u našoj zemlji. Usvojeni novi program rada također uključuje obilazak grobnica i povijesnih mjesta, obilježavanje obljetnica, susrete s roditeljima branitelja iz drugih sredina, duhovnu obnovu roditelja, hodočašće i drugo.

“Ne damo se i ustrajat ćemo u našim aktivnostima, jer želimo dokle god možemo čuvati uspomenu na naše sinove, kao što treba čuvati i našu Hrvatsku i ne smije se dopustiti da njome upravljaju oni koji to ne zaslužuju.”, rekla je Mara Bartulović.

Skupštini su uz roditelje poginulih hrvatskih branitelja nazočili savjetnik za branitelje župana vukovarsko – srijemskog Marinko Beljo, predstavnik Hrvatske vojske pukovnik Davor Josip Babić, u ime PU vukovarsko – srijemske Krešimir Hunjet, načelnik Službe kriminalističke policije te Ljubo Karaman.

Izvještajnoj skupštini prethodila je misa za poginule i nestale hrvatske branitelje u vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona koju je služio domaći župnik i začasni kanonik mons. Tadija Pranjić.