22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Održana svečana dodjela priznanja sudionicima akcije „Volim Vinkovce”

Više od autora

- vl promo-

Danas je na Šokačkom stanu održana svečana dodjela priznanja svim sudionicima akcije Turističke zajednice grada Vinkovaca „Volim Vinkovce” kojom su se ocjenjivale različite kategorije. Sva uređenja prostora povezivala su se s ovogodišnjom temom Vinkovačkih jeseni, odnosno „Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga”. Cjelokupni program obogatili su pripadnici Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca.

Hvala vam što ste sudjelovali u ovoj akciji te na taj način uveličali naše Vinkovačke jeseni, odnosno što ste pokazali ono blago i ono najljepše što imate u svojoj tradiciji. Ova se tradicija prenosi na najmlađe, a tu prvenstveno želim zahvaliti vrtićima i školama, jer oni uče djecu kako se čuva tradicija i njeguju naši običaji, a to su radili naše bake i djedovi”, rekao je Josip Romić, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca.

Ocjenjivačima svakako nije bilo lagano izabrati najbolje u svakoj od kategorija, tako da su nijanse u kriterijima odlučivale o pobjednicama. Tako je u izboru uređenosti stambenog prostora prvo mjesto zauzela Nada Oletić, dok je trgovina Lisca najbolje uredila svoj izlog. U konkurenciji najbolje uređene odgojno-obrazovane ustanove najbolja je bila OŠ Ivana Mažuranića iz Vinkovaca, poslovni prostor s najboljim uređenjem imao je Bontech d.o.o, dok je restoran Garfield, prema žiriju, najbolje uredio svoj ugostiteljski objekt. Za kraj, Miljenka Vujeva proglašena je kao djelatnik godine u turizmu.

Pobjednici

Povodom 57. Vinkovačkih jeseni, Turistička zajednica grada Vinkovaca organizirala je akciju Volim Vinkovce. Ove godine u 6 kategorija imali smo ukupno 26 prijavljenih, a svima se zahvaljujemo. Oni su naš grad učinili ljepšim, veselijim i bogatijim. Mi smo zadovoljni, ali se i nadamo da su našim stanovnici i posjetitelji zadovoljni jer je grad u to vrijeme zaista blistao u bogatstvu” riječi su Martine Matković, direktorice Turističke zajednice grada Vinkovaca.

Organizatori, ali i sudionici su izrazito zadovoljni ovogodišnjim izdanjem, a iz turističke zajednice pozivaju da se iduće godine okupi još više sudionika.

Ove godine smo imali veliki broj prijavljenih, u nekim kategorijama stvarno je bilo jako teško za odlučiti tko je najbolji. To nisu floskule, zaista je svako na svoj način doprinijelo te je zbog toga jako teško uspoređivati, no mora se izabrati jedan. Za mene su svi pobjednici, u nekim situacijama sam kolegicama puštala da odluče. Posebno je bilo teško odlučiti pobjednika kod vrtića, ali i kod stambenih objekata. Kriteriji izbora propisani su pravilnikom, tako da smo kroz te nijanse mogli ipak odlučiti najbolje”, zaključila je Jasna Zeko Stolar, diplomirani inženjer arhitekture i savjetnica za uređenje grada, kao i članica žirija.

Ocjenjivački žiri

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno