16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Održano natjecanje najmlađih mažoretkinja

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Jučer je u dvorani OŠ Antun Gustav Matoš održano natjecanje ”Prvi korak” za istočnu Hrvatsku. Radi se o natjecanju za mažoretkinje u dobi od 4 do 9 godina, a organizira ga Hrvatski mažoret savez i Plesna udruga Vinkovačke mažoretkinje. Sve prisutne uvodno su pozdravili Mario Jurić, v.d. pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, te predsjednik Hrvatskog mažoret saveza Alen Šćuric.

Prema riječima Alena Šćurica, ovim natjecanjem nastoji se popularizirati mažoret ples i motivirati buduće natjecateljice. Ovo je individualno natjecanje i djevojčice se zapravo natječu same protiv sebe, a ne protiv ostalih mažoretkinja nastojeći osvojiti što više bodova i određenu medalju. Natjecanje u Vinkovcima okupilo je 74 mažoretkinje u kategoriji ”Prvi korak” iz Belišća, Bjelovara, Daruvara, Đakova, Grubišnog Polja, Našica i Vinkovaca.

Svaku natjecateljicu ocjenjivao je jedan licencirani sudac, a to su bile Marija Sremić i Marija Brajković, dok je sudačka pripravnica bila Ana Koncul. Maksimalno se može dodijeliti 30 bodova i ako mažoretkinja postigne između 20-30 bodova dobiva zlatnu medalju, od 10-19 srebrnu, a od 1-9 bodova brončanu medalju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno