5 C
Vinkovci
Petak, 3. veljače 2023.

Održivo gospodarenje otpadom

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U gradskoj vijećnici započela je radionica na temu Održivo gospodarenje otpadom – radionica razdvajanja i kompostiranja biootpada i komunikacija s javnošću. Radionica se održava u okviru 22. Sajma zdravlja kojemu je središnja tema Zdravlje, komunikacije, mediji i intersektorska suradnja, a održana je u tematskoj cjelini Zaštita okoliša i prirode, Vinkovci 2018. – komunikacija za okoliš. Cilj ove radionice je osposobljavanje za popularizaciju primjene načela održivog gospodarenja otpadom u skladu s obvezom provođenja izobrazno – informativnih aktivnosti.

Mandica Sanković, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša i koordinatorica 22. Sajma zdravlja, napominje kako je svrha ove radionice pokazati novitete i obveze vezane uz održivo gospodarenje otpadom. ”Gospodarenje otpadom znači smanjenje nastanka otpada, a ako on nastane kako njime održivo gospodariti, odnosno kako biorazgraditi otpad unutar otpada, izdvojiti, kompostirati i vratiti ga natrag u prirodu”, istaknula je Sanković.

Radionica ima dva dijela. U prvom dijelu govori se o propisima, zakonsko – pravnoj regulativi i kompostiranju, a u drugom dijelu bit će odrađena radionica kako napisati kratko izvješće za djelatnike lokalnih uprava i svih koji su bili nazočni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno