23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Okrugli 70. rođendan OŠ Ivana Gorana Kovačića Vinkovci

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Svečani program u prigodi Dana Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića priređen je u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić”, na Školskom sajmu u sportskoj dvorani predstavljene su projektne i druge aktivnosti škole, a predstavljena je i nova školska blagovaona. U velikoj proslavi sudjelovali su svi učenici i djelatnici, a stigli su im i brojni gosti.

Kroz našu školu su prošle brojne generacije naših sugrađana od kojih su mnogi kasnije ostvarili zapažene rezultate u našem društvu, u Vinkovcima, Slavoniji, Hrvatskoj, a rekao bih i diljem svijeta, i time se ponosimo, istaknuo je ravnatelj Mario Lovrić.

Mogu istaknuti da trenutno u školi imamo jako kvalitetan kadar, motiviran, predan, profesionalan. Mi djelujemo kao jedan tim, njegujemo jedan duh zajedništva i tako ostvarujemo i brojne zapažene rezultate, sudjelujemo u brojnim projektima, aktivnostima”, kazao je Mario Lovrić.

Ovom prilikom ravnatelj Lovrić posebno je zahvalio i osnivaču, Gradu Vinkovcima, koji, kazao je, uvijek sudjeluje u projektima i pomaže u skladu s financijskim mogućnostima.

Mogu izraziti zadovoljstvo, naravno da uvijek postoje stvari koje se mogu poboljšati, ali je jako dobra suradnja i uspijevamo pratiti sve nove izazove koji se pred nas postavljaju. Primjer je i ovaj novi projekt koji je krenuo od siječnja, a kroz koji je za sve učenike osiguran besplatan obrok, a mi smo uspjeli smo u kratkom roku u dobroj komunikaciji s našim osnivačem, pripremiti i jednu primjerenu blagovaonicu”, istaknuo je Lovrić.

Pred osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića još predstoji i prelazak na jednosmjenski rad.

Jednosmjenski rad bi trebao biti ostvaren do 2027. godine. Čvrsto vjerujem da će tako i biti. Dokumentacija i projekti za dogradnju škole su pripremljeni i nadam se da će se to što prije i realizirati”, kazao je ravnatelj Mario Lovrić.


U ime Grada Vinkovaca 70. rođendan škole učenicima i nastavnicima čestitao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Danas kada slavimo Dan škole i obilježavamo 70 godina od osnutka OŠ Ivana Gorana Kovačića, moramo se svakako prisjetiti svih onih učiteljica i učitelja koji su svojim radom obilježili i urezali se u memoriju brojnih generacija koje su pohađale ovu školu. Ova škola je jedan od primjera školske ustanove koji se spominje s puno ponosa, kako od bivših učenika tako i svih onih koji su na neki način bili s njom povezani. I danas u ovoj školi rade odlični učitelji i nastavnici, a pohađa ju oko 450 učenika koji će danas, sutra, izaći iz njezinih učionica kao i brojne bivše generacije i ponijeti sa sobom u život sve ono što su ovdje naučili”, istaknuo je Romić.

Kao i u svim vinkovačkim školama, kazao je, i u ovoj školi svakodnevno se kroz razne edukacije i usavršavanja nastavnika nastoji poboljšati rad.

Prate se svi moderni trendovi, sudjeluje u raznim edukacijama kroz europske projekte i programe, sve kako bi se osigurao što kvalitetniji rad s učenicima, učenje i stjecanje znanja koja će učenicima biti od velike pomoći u daljnjem životu”, kazao je Romić.

Grad sa svoje strane, kazao je, nastoji na poboljšanju uvjeta za rad i nastavnika i učenika. „Danas smo tako ovdje mogli vidjeti i novu blagovaonu, a nadamo se, u bližoj budućnosti, i jednosmjenskoj nastavi”, istaknuo je Josip Romić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno