12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Okruglo 50 novih priča u najnovijem Vinkovačkom listu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Otišli smo u tisak, a sutra smo na budicama i prodajnim mjestima.

Iz pregleda najnovijeg izdanja Vinkovačkog lista izdvajamo:

SVJETLOVODNE TEHNOLOGIJE – SIGURAN POSAO

Donosimo priču o Luki Miliću iz Splita i Rolandu Balibanu, povratniku iz Irske koji se u rodni grad vraća na edukaciju u Tehnološki centar. Nakon polaganja završnog ispita u ruke stiže certifikat koji je jamstvo sigurnog posla, a dobrodošle među polaznike su i dame, bez ralike u spolu.

VINKOVCIMA 8. REZULTAT U HRVATSKOJ PO POVLAČENJU EU SREDSTAVA 

Brojke ne lažu, idu nam u prilog, posebice ako znamo kako je rezultat u konkurenciji 127 gradova. Idemo dalje, do medalje jer to znači kako novi vrtići neće čekati, a samo u obrtništvo Grad je usmjerio 3,4 milijuna kuna. Novih 25 milijuna eura nam je na raspolaganju. Pratimo kamo će biti usmjerena sredstva.

OBITELJSKA MIROVINA

Više od 800 zahtjeva za obiteljsku mirovinu u vukovarskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Građani imaju pravo na iznos koji ide u njihovu korist, poručuju iz HZMO-a.

NESTAŠICA LIJEKOVA

Gripa se vratila na velika vrata, a u gradskim ljekarnama i ostatku Hrvatske nestašica paracetamola, ipubrofena i nekolicine antibiotika. Max Flu i Lupocet Flu traže se po kućama. Istražili smo, što se događa.

MUKE PO UGOSTITELJIMA – GRAĐANI KRITIZIRAJU POSKUPLJENJA

‘Nije seljačka buna, tražimo partnerski odnos!’, poručuju javnosti, ali za sada prema medijima silenzio stampa. Ipak, pronašli smo sugovornika koji je s nama podjelio razlog povećanja cijena, a nije euro.

STOP SHOP

Nadomak Vinkovaca, u blizini obilaznice, napreduje izgradnja novog velikog trgovačkog centra čije je otvorenje najavljeno za proljeće. Provjerili smo kako napreduju radovi i koje trgovine stižu.

KONAČNO KRUŽNI TOK PREMA ROKOVCIMA

Policija najavljuje skoru izgradnju kružnog toka na raskrižju prema Rokovcima s obzirom na učestalost prometnih nesreća. Sva prometna rješenja s kružnim tokom u Vinkovcima se pokazala mjestima na kojima nema stradavanja u prometu.

59. VINKOVAČKE JESENI

‘Dva sjaja dukata’, predstavljen lajtmotiv ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni. Šokački zlatnik kao nadahnuće Marku Sabljakoviću, autoru teksta Svečanosti otvorenja.

UDRUGA HRVATSKA ŽENA

Na rekreaciji u njihovim prostorijama, posjetili smo vježbačice u zlatnim godinama. Vode ih dvije profesorice Tjelesne kulture, dvije sestre Kata Šarić i Jela Knezović, a koliko im znači ovo druženje i razgibavanje, pročitajte na 9. stranici Vinkovačkog lista.

PREDSTAVLJAMO

Golubarski uspjeh obitelji Pahić iz Vinkovaca. Nesvakidašnji hobi dio dugogodišnje obiteljske tradicije.

KULTURA

Ususret pokladnim manifestacijima diljem županije, donosimo priču o običaju Pokladnog jahanja u Slavoniji, ostavštini iz vremena Turaka.

SPORT

Muke po treninzima u Cibaliji. Nemogući uvjeti na vinkovačkom travnjaku problem svim uzrasnim kategorijama nogometaša do seniora. Ne daj Bože ozljeda! Kad će više taj umjetni teren?

Dijete Cibalije Dion Drena Beljo ostvario prvi inozemni transfer u njemački Augsburg. Tri posto naknade za razvoj sjest će i na vinkovački klupski konto.

MIKROFONIJA

U utorak poslijepodne prva ovogodišnja Mikrofonija svira i pleše u Rockabilly ritmu. Slušajte nas na 90.2 i preko live streama na društvenim mrežama Radio Vinkovaca i Novosti.hr

 

 

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno