3 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Općina Andrijaševci gradi putničko pristanište i riječnu marinu na Bosutu

Više od autora

- vl promo-

Općina Andrijaševci je 2020. godine nabavila turističku brodicu namijenjenu za izletničku plovidbu. Lučka uprava Vukovar prepoznala je potencijal razvoja plovidbe u svrhu razvoja riječnog turizma te je tako izrađen projektni zadatak izgradnje budućeg putničkog pristaništa i riječne marine na Bosutu u Općini Andrijaševci.

Zadatak je odrađen suradnjom Lučke uprave Vukovar i Općine Andrijaševci.

Riječna marina bit će izgrađena na dvije lokacije, sukladno Planu razvoja Općine Andrijaševci 2022.-2028. Rijeka Bosut predstavlja značajan prirodni resurs i potencijal na kojemu Općina Andrijaševci gradi gospodarski i društveni razvoj, a provedena je i analiza interesa potencijalnih korisnika za vezove u budućem pristaništu, a oni su Općina Andrijaševci, Komunalno društvo Rokovci- Andrijaševci, ŠRD Karas, LAG Bosutski niz, HGSS Vinkovci, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske vode – Vodnogospodarska ispostava za mali sliv „Biđ-Bosut“, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Uprava unutarnje plovidbe, ispostava Vukovar te Športsko-ribolovni savez Vukovarsko-srijemske županije. Predstavljena su četiri varijantna rješenja.


Pontonsko pristanište, na lijevoj obali nizvodno od mosta u Andrijaševcima, sastojat će se od dva dijela, uzvodno i nizvodno, od projektiranog spusta za čamce. Uzvodno od spusta smješten je pristan i marina koja osigurava 14 privezanih mjesta za čamce duljine od 6 metara, dva veza za čamce duljine do 10 metara te jedan vez za manji brod. Nizvodno od projektiranog spusta nalazi se marina koja osigurava još 13 privezanih mjesta za čamce do 6 metara. Nadalje, spust za čamce u produžetku ulice Ante Starčevića te pontonsko pristanište na lijevoj obali nizvodno od Ribarske ulice.

FOTO: Općina Andrijaševci

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno