33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Općina Nuštar: Potpisani ugovori za financiranje udruga

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Načelnik općine Nuštar Hrvoje Drinovac danas je potpisao ugovore s predstavnicima sportskih, kulturnih i civilnih udruga iz Nuštra, Cerića i Marinaca, kojima su dodijeljena sredstva iz općinskog proračuna.

Riječ je o redovitoj potpori aktivnim udrugama, a ove godine ona iznosi ukupno 740.000,00 kuna što je i nešto više od lanjskih 729.000,00 kuna. Tako će za rad udruga iz područja kulture ukupno biti isplaćeno 80.000,00 kuna, sportskim udrugama 600.000,00 kuna, a ostalim udrugama 60.000,00 kn. Najmanji iznos koji se mogao prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu bio je 5.000,00 kuna, a najveći 200.000,00 kuna.

Budući da sam prošle godine bio prozvan da sam sredstva udrugama dodijelio pred izbore naglasio bih kako je svih dosadašnjih godina, pa tako i prošle, a tako i ove, postupak uvijek isti. Natječaj raspisujemo krajem veljače s rokom od 30 dana za prijavu, a onda slijedi pregledavanje dokumentacije od strane Povjerenstva te ostala procedura vezana uz pripremu ugovora, što također zahtijeva neko vrijeme. Mi bi voljeli da se ti ugovori mogu potpisati i ranije jer znamo da udrugama ta sredstva trebaju i ranije, posebice u sportu zbog natjecanja. Nažalost, nas četvero, troje uposlenih u Jedinstvenom upravnom odjelu i ja, jednostavno ne stignemo to brže odraditi. Pokušat ćemo dogodine zaposliti još djelatnika pa bi se i ovo trebalo brže rješavati i naše udruge ranije dobiti sredstva”, istaknuo je ovom prilikom načelnik Drinovac.

Recimo i to kako je ove godine ugovore potpisala 21 udruga. Nažalost, među njima nema KUD-a „Petefi Šandor” Marinci. Iako smo prošle godine otprilike u ovo vrijeme pisali o novom zamahu u radu ovoga KUD-a, koji njeguje mađarski folklor, udruga je, zbog nedostatka folkloraša, i odraslih i djece koje je u Marincima sve manje, početkom ove godine ugašena. Marinčani se nadaju samo privremeno.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno