1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Općina Štitar prodaje plinsku mrežu

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Gradsko vijeće Županje je sredinom lipnja prošle godine donijelo odluku o prijenosu vlasništva nad postojećom plinskom mrežom u Štitaru na Općinu Štitar. Plinska mreža duga je 16.257 metara, a interes za njezinu kupnju prošle je godine iskazala Plinara istočne Slavonije. Time bi, pojasnila je direktorica Marija Ratkić, Plinara ojačala položaj na svome distributivnom području, a potrebna joj je i zbog postupka dobivanja nove koncesije za distribuciju plina.

Općina Štitar napravila je procjenu vrijednosti i na temelju odluke Općinskog vijeća raspisala javni natječaj za prodaju plinske mreže. Početna cijena iznosi 589.965,17 kuna, a rok za podnošenje ponuda je 18. veljače.

“Dobivena sredstva od podaje mreže, ako se realiziraju, bit će utrošena u gradnju komunalne infrastrukture. Općina Štitar još treba dobiti i po 20 posto udjela u gradskim tvrtkama Komunalac i Čistoća te po jedno mjesto u nadzornim odborima”, ističe načelnik Štitara Marko Bikić. Inače, Gradsko vijeće Županje već je ranije dalo suglasnost da se prema načelu jedinstvenosti sve nekretnine koje su u zemljišnim knjigama upisane kao vlasništvo ili koje su na temelju zakona ili isprava izvanknjižno vlasništvo Grada Županje, a nalaze se na području Štitara, prenesu u vlasništvo te općine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno