20 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

“Open Innovation World Café”

Više od autora

- vl promo-


U okviru Dana otvorenih vrata EU projekata, danas je u Vinkovcima u prostorijama Excellent Pub-a održana radionica pod nazivom Open Innovation World Cafe transnacionalnog partnerstva u okviru projekta Transnacionalna suradnja s ciljem transformacije znanja u utržive proizvode i usluge za održivo dunavsko društvo budućnosti – Made in Danube projekt, koji Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije provodi s 18 partnera iz 10 podunavskih zemalja.

Jačanje veza s civilnim društvom doprinosi boljem prihvaćanju znanstvenih rezultata i komercijalnom uspjehu inovativnih ideja i proizvoda. Zbog toga projekt Made in Danube organizira radionicu vezanu uz inovacije, koja je jedna od tri radionice predviđene u Slovačkoj, Mađarskoj i Hrvatskoj.

Radionica je namijenjena civilnom društvu u širem smislu: nevladin sektor, udruge iz područja inovacija, zaštite okoliša, drvnog sektora, institucija koje iskazuju interese i volju građana, pojedince i organizacije u društvu koje su nezavisne od vlade, stručnjake i istraživače iz drvnog sektora.

Cilj Open Innovation World Cafe radionice je pomoći izgraditi nove veze i ojačati postojeće regionalne inicijative i regionalne inovacijske sustave Dunavske regije, kako bi se stvorile sinergije i poboljšao učinak u provedbi inovacija u području drvnog sektora.

“Osnovni cilj projekta je poboljšavanje uvjeta za inovacije. Radionica je namijenjena civilnom sektor i široj javnosti, kako bismo približili znanstvene rezultate i inovacije široj javnosti, posebno u području drvnog sektora koji je prioritet za našu županiju.
Naglasak je prije svega na korištenju obnovljive energije i korištenje drvne mase. Htjela bih naglasiti da smo obradili tri teme kroz današnju diskusiju. Tri teme koje se tiču drvnog sektora, koje se vežu uz Lokalni akcijski plan, dokument koji je nastao u okviru ovog projekta koji se također tiče drvne industrije i šumarstva”, istaknula je ovom prilikom Vedrana Džoić voditeljica Odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

Teme su bile povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u Slavoniji (ostaci proizvodnje), razvoj i korištenje novih tehnologija i inovacija u drvnoj industriji, te pametno i održivo korištenje lokalnog sirovog drvnog materijala i jačanje Lokalnog akcijskog plana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno