23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Orkestar Hrvoja Harkanovca na Zlatnim žicama Slavonije

Više od autora

- vl promo-

Nakon suradnje s brojnim poznatim pjevačima, mladi osječki glazbenik Hrvoje Harkanovac osnovao svoj orkestar, najstariji član ima 29 godina i svi su glazbeni virtuozi.

Hrvoje je pravi glazbeni multitalent. Ovom 25-godišnjem Osječaninu glazba je u krvi, magistar je tambure, svira više od deset instrumenata, a počeo je vrlo rano, još u trećoj godini najprije s bubnjevima pa tamburom. Dobitnik je brojnih nagrada, radi aranžmane za pjesme, nastupa s izvođačima poput Miroslava Škore, Šime Jovanovca i Blanke Došen, surađivao je i s pokojnim Kićom Slabincem, a svoj talent pokazao je kao solist na svjetskim pozornicama na kojima nastupa od 14. godine. Prošle je godine okupio sjajne glazbenike i osnovao Orkestar Hrvoja Harkanovca s kojim je objavio pjesmu „Zbogom”.


Hrvoje uz brata Darija potpisuje aranžman, a autori teksta i glazbe su Karlo Lukačević i Luka Senčić. Pjesma je već postala hit među ljubiteljima tamburaške glazbe, osvojila je prvo mjesto na Zlatnom glasu Zlatne doline i tako se direktno plasirala na najprestižniji tamburaški festival Zlatne žice Slavonije, koji se u Požegi održava od 1. do 3. rujna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno