16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

OŠ Nikole Tesle Mirkovci: U prvom izdanju školskog podcasta gostovao komičar Goran Vinčić

Više od autora

- vl promo-

Osnovna škola Nikole Tesle u Mirkovcima danas je u holu škole po prvi puta organizirala školski podcast koji je realiziran u sklopu projekta „EUvizija” čiji je nositelj PRONI Centar iz Vukovara. Prvi gost podcasta bio je poznati komičar Goran Vinčić.

„Danas smo razgovarali više u smišljenom razgovoru, ipak je u prvom planu priča o Mirkovcima i školi. Ovo je selo u kojem sam odrastao i živio pola svog života tako da se nadam da je ljudima bilo zanimljivo moje gostovanje. Današnji učenici možda i ne znaju kako je nekada škola izgledala kada sam ja bio u klupama, bila je puno manja i ruševnija”, istaknuo je Vinčić.

Cilj novog projekta svakako je dodatno uključiti mlade u zajednicu, a kako je objasnio ravnatelj škole Alen Turjak, dolazak poznatog komičara dogovoren je kroz razgovor u nekoliko minuta.

„Drago mi je da smo napravili školski podcast, riječ je o novoj popularnoj formi intervjua među mlađom publikom. Meni je motiv da u školi uvedemo novi način rada gdje bi učenici sami mogli na kreativan način nešto pripremiti, a kasnije im njihova otvorenost i socijalizacija definitivno mogu pomoći u razvoju karijere”, rekao je Turjak.


Vinčić je svoju popularnost već uvelike stekao na području naše zemlje, a sve je poznatiji i u inozemstvu. Kako sam kaže, voli se vratiti u svoj rodni kraj.

„Drago mi je vratiti se ovdje i kada imam nastupe. Imao sam brojne nastupe u kazalištu u Vinkovcima, Hrvatskom domu u Vukovaru, ali i u Osijeku, Marincima, Posavskim Podgajcima te u drugim mjestima. Vraćat ću se uvijek, a kada dođem ovdje, obavezno moram nešto pojesti”, kroz smijeh je zaključio komičar.

Današnji podcast možete pogledati na službenoj Facebook stranici škole, a iduće srijede, 15. svibnja, na rasporedu je završni dio projekta i iz škole najavljuju dolazak spisateljice Anamarije Tenđere koja je također pohađala mirkovačku osnovnu školu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno