Iako je novonastala situacija s pandemijom koronavirusa uklonila sve mogućnosti odlaska u kazalište, vinkovački kazalištarci upregnuli su svoje snage i omiljene predstave donijeli nam na male ekrane. Projekt „Ostani doma – pogledaj predstavu“ započeo je predstavom Crvenkapica, a na red je stigla i ljubavna komedija Vrzino kolo.

Obostrana inicijativa Plave Vinkovačke televizije i Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ urodila je plodom i u naše domove donijela predstave koje smo do sada mogli vidjeti jedino na kazališnim daskama. Vrata kazališta već su neko vrijeme zaključana, no čaroliju koju nam ono donosi od sada možemo osjetiti i na drugačiji način. Nakon što je na programu televizije prošlog četvrtka emitirana najizvođenija predstava našeg kazališta, Crvenkapica, sutra nas očekuje predstava Vrzino kolo.

Ljubavna komedija „Vrzino kolo“ nastala je u koprodukciji Gradskoga kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci i Hrvatskoga kazališta u Pečuhu, a povodom obilježavanja 100 godina kazališnog života u Vinkovcima te 85 godina od smrti Joze Ivakića. Radi se o jednom klasično dobrom komičnom komadu, pitkom, dobro napisanom i zanimljivom tekstu koji odiše iskrenošću i ljepotom. Kako i ne bi, kad je naglasak stavljen na ljubav, milovanje i voljenje. Radnja je smještena je u varoš – urbano naselje te za razliku od većine tekstova koji se temelje na bogatstvu folklorne tradicije ovih prostora, pokazuje i bogatstvo i postojanje „građanskog“ sloja.

Zgode i nezgode ženskara Jotine, puštenice Julke, namiguše Kate, matorog Tutlje, kočopernog Čike, ofrkuše Ljubice i starog Rogonje nemojte propustiti sutra na programu Plave Vinkovačke televizije s početkom u 9:05 sati.

Kako je najavio ravnatelj kazališta Zdenko Rečić, s emitiranjem predstava na programu Plave Vinkovačke televizije neće stati. Osim Crvenkapice i Vrzinog kola, u planu su i druge predstave, kako za djecu tako i one za odrasle. Najavio je i aktivnu jesen za koju se nada kako će, barem donekle, uspjeti nadoknaditi sva otkazivanja ovog proljeća.