Marin Rončević, otac male Mile koja se trenutno liječi u Philadelphiji, uplatit će 400 tisuća kuna od prodaje svoje kuće za pomoć u liječenju 10-godišnjeg teško bolesnog Šimuna Petra Marune iz Maslenice.

Samo 45 minuta od objave Ive Funtek, Dubrovčanke koja je na svojemu Facebook profilu objavila potrebu za pomoći obitelji dječaka oboljelog od hondroblastičnog osteosarkoma, iz daleke Amerike javio joj se otac male Mile napisavši kako će obitelji Šimuna Petra uplatiti 400 tisuća kuna čim mu na račun sjedne novac od hipoteke za kuću.

“To je naš novac i ne trebaju mi nikakva odobrenja od nikog za njega, niti mi država može išta uzeti i skinuti. To je od naše kuće”, napisao je Marin Rončević dodavši kako će novac biti uplaćen danas ili sutra.

“Moram naglasiti da Marin uopće nije htio nikakvu medijsku pozornost. Rekao mi je da ništa ne objavljujem, ali sam jednostavno osjećala dužnost zahvaliti mu se na taj način”, rekla je Iva Funtek nakon što se Hrvatskom pronijela vijest o iznimnom potezu Marina Rončevića, koji je reagirao na njezin apel za malog Šimuna Petra iz Maslenice.

Šimun Petar ima 10 godina i već osam godina traje njegova borba s opakom bolešću. Počelo je s rakom na mozgu. Operiran je 2011. u Zagrebu te se 2016. vratio novi tumor hondroblastičnog osteosarkoma. Nakon toga Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon dva mjeseca dobiva progres koji Šimuna čini nepokretnim. Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativi. Njega i njegovu obitelj svaki tjedan put košta 1000 kuna.

Objavljen je i broj računa na koji se može uplatiti donacija i pomoć za liječenje malog Šimuna Petra Marune:

HR5924070003104986160

OTP BANKA: OTPVHR2X Swiss code Šimun Petar Maruna

Adresa: Alojzija Stepinca 31, Maslenica