24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

Otkriven Nulti pacijent!

Više od autora

- vl promo-
Nulti pacijent je virtualni digitalno animirani band iz Zadra koji predvodi hipohondar, hologram sa tisuću izmišljenih bolesti imena Zero. Članovi Nultog pacijenta su neizlječivi probisvijeti, nezadovoljni mizantropi, protivnici svega postojećeg i nepostojećeg, ljubitelji jedinica i nula i nepopularne glazbe.

U kvantnom univerzumu njihovog virtualnog uma, nasumičnim odabirom nota i tekstova nastaju pjesme koje opisuju njihov strah od ljudi kao nesavršenih bića koja mogu razborito promišljati.

Ako vam uopće nije jasno o čemu se ovdje zapravo radi, nema veze, nije ni njima, a ni nama. Nulti pacijent želi digitalnim putem predstaviti svoju prvu pjesmu “Sjedim i čekam “.

Nadrealni spot prati i takav tekst, a melodična, ali žestoka (čvrsta) glazbena podloga prati priču pjesme, postanak  prvog digitalnog bića koje može samostalno misliti. Nulti pacijent je svoje pjesme snimio u Twenty Twenty Studiu u Zadru. Za snimanje, produkciju i mastering zaslužan je Jere Šešelja, talentirani mladi producent iz Zadra koji je za svoj rad nagrađivan i glazbenom nagradom Porinom.

Spot je režirao i montirao Dinko Čvorić – Doringo, inspiriran zanimljivim ilustracijama za koje je zaslužan Vedran Rede.

Nulti pacijent kreće u avanturu sa svojim prvim singlom “Sjedim i čekam”, a već su u pripremi novi naslovi u kojima mu se u par brojeva priključuju i renomirani hrvatski glazbenici.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno