Policija je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdila sumnju da je 38-godišnji Vukovarac u posljednja tri mjeseca više puta otuđivao novac i druge potrepštine iz vukovarske crkve. Župnik je podnio kaznenu prijavu jer je time oštećen za nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je 38-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe.

U Vinkovcima je 1. svibnja provaljeno u obiteljsku kuću, u ulici Ivana Meštrovića, odakle su nestali ručni sat i nakit. Policija je na mjestu događaja provela očevid, a oštećeni 44-godišnji vlasnik je prijavio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Također, s  petka na subotu, na Trgu Slavija u Vukovaru, provaljeno je u poslovni prostor osiguravajuće tvrtke, a odakle je za sada nepoznati počinitelj otuđio novac te je provalom oštetio prolazni otvor prostorije iz kojeg je i otuđio novac.

Policija bilježi i provalu u automobil 1. svibnja u Vukovaru, u ulici Marije Jurić Zagorke. Otuđen je novčanik, novac, osobni dokumenti i više bankovnih kartica. U tijeku su izvidi, a oštećeni 47-godišnji Vukovarac je prijavio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.