33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Patrik Kordić iz Gimnastičkog kluba “Hrvatski sokol” prvak Hrvatske

Više od autora

- vl promo-

U osječkoj dvorani Gradski vrt u nedjelju je završeno Prvenstvo Hrvatske u svim programima muške i ženske sportske gimnastike. Ovo rekordno PH okupilo je 500 sportaša iz 35 hrvatskih klubova.

Nakon zbrajanja rezultata svih triju kola regionalnih natjecanja Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci predstavljala je jedna gimnastičarka i 3 gimnastičara u obaveznom te 3 gimnastičara u univerzalnom programu. Vinkovački najmlađi gimnastičari nastupili su u univerzalnom programu.


U kategoriji starijih dječaka najbolje plasirani bio je Ivan Podhorski na 24. mjestu u konkurenciji 29 gimnastičara. Andrija Petrina bio je 26., a Lovro Ramljak 28. U obaveznom programu, momčad mlađih juniora – Luka Krmek, Roko Maslać i Patrik Kordić zaslužili su velike čestitke osvojivši momčadski 2. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji i najmarljiviji gimnastičar Patrik Kordić osvojio je zlato, Roko Maslać 6. mjesto, a Luka Krmek 12. u konkurenciji 12 gimnastičara. U kategoriji mlađih juniorki nastupila je Marta Šimunović, te zauzela 36. mjesto u konkurenciji 40 gimnastičarki.

FOTO: GImnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci
FOTO: GImnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci
FOTO: GImnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci
FOTO: GImnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci

Uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek, a uz gimnastičarku trenerica Vukosava Lozanović. “Nemaju svi natjecatelji, koji su izborili pravo nastupa na ovom natjecanju, jednake uvjete treniranja, to je potpuno jasno, ali ipak je naš klub jedan od nekolicine klubova u Hrvatskoj koji nemaju svoju dvoranu, nego koriste prostor školske dvorane pa u ovakvoj situaciji postignuti rezultati su još i vrijedniji. Plasman ovih 7 gimnastičara na završnicu u Osijeku dokaz je talenta i upornosti gimnastičara, kao i truda njihovih trenera te iznimne ljubavi prema ovom teškom i prekrasnom sportu”, istaknuli su ponosno iz kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno