6 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Pčelarski dani u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Ovogodišnji, 16. Pčelarski dani, u organizaciji Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog pčelarskog saveza, u petak i subotu u Vinkovcima će okupiti pčelare, proizvođače opreme u pčelarstvu, ali i niz stručnjaka iz raznih područja proizvodnje meda i pčelinjih proizvoda. Izložbeno prodajni sajam u dvorani Barun Trenk otvara svoja vrata u petak u 9 sati, uz uvodni program za mlađe uzraste.

“Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka, namijenjen osnovnoškolcima, za cilj ima educirati i potaknuti djecu od najranije dobi da med i ostale pčelinje proizvode koriste u svakodnevnoj prehrani, tako da će i ovoga puta mališani moći kušati med, kolače i ostale slastice od meda. Nakon Mednog doručka slijedi nam i otvorenje sajma, kao i tribina pod nazivom “Agro-klaster Vukovarsko-srijemske županije i mogućnosti trženja meda”, koja je na programu u 13 sati. Ove godine očekujemo oko 40 izlagača pčelarske opreme i desetak pčelara, koji će omogućiti kušanje meda posjetiteljima”, objašnjava predsjednik udruge Nektar Vinkovci i predsjednik županijskog pčelarskog saveza Stanko Čuljak.

Subota je, uz izložbeno-prodajni sajam koji građani mogu posjetiti od 9 do 16 sati, rezervirana za stručno-edukativna predavanja na temu “Izbjegavanje grešaka pčelara u pripremi zajednica za zimu i proljetni razvoj”. O samoj pripremi zajednica govoriti će profesor Mića Mladenović iz Beograda, o greškama u hranidbi pčela predavanje će održati dr. Goran Mirjanić iz Banja Luke, a o bolestima u pčelinjoj zajednici dr. Zlatko Tomljanović iz Zagreba. Organizatori pozivaju sve građane i pčelare da posjete ovogodišnji sajam, uz naglasak da je ulaz na sva događanja slobodan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno