14 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. rujna 2023.

Pedagoginja Curić i vjeroučiteljica Volf na tečaju u Pragu učile o mentalnom zdravlju

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nastavlja se niz obrazovanja učitelja osnovne škole Ivana Mažuranića u okviru Erasmus+ projekta „Zdravo je pravo“, ovoga puta u Pragu. Od 15.do 21. svibnja pedagoginja Josipa Curić i vjeroučiteljica Ana Volf sudjelovale su na tečaju pod nazivom „Stress Relief and Well-being Strategies for Teachers“, u organizaciji europass Teacher Academy.

Kao polaznice ovog praktičnog tečaja, ističu, naučile su što uzrokuje stres, kako naše tijelo i um reagiraju na njega te kako se nositi sa stresom. Na tečaju je bio predstavljen niz praktičnih vježbi za poboljšanje mentalnog zdravlja i izgradnju otpornosti u svakodnevici, koja je stresna za većinu populacije pa tako i za učitelje.

Učiteljice su upoznale i neke osnovne koncepte fiziologije i psihologije (npr. stres, wellness, burnout), razlikovanje kratkoročnog i dugotrajnog stresa, fiziološki i psihički utjecaj stresa i slično.

“Posebno je korisna bila razmjena iskustava s učiteljima iz različitih zemalja (Grčka, Španjolska, Irska, Finska, Mađarska, Slovačka) vezano za nastavnu praksu, različite metode i strategije vezane za zdravlje, kao i projektne aktivnosti”, pojašnjavaju u školi ističući kako će konkretne aktivnosti i nova znanja vezana za mentalno zdravlje pedagoginja Curić i vjeroučiteljica Volf prenijeti kao primjere dobre prakse kolegama iz škole, što će svakako pridonijeti nastavku kvalitetnoga rada s učenicima i razvitku profesionalnog usavršavanja učitelja ove škole.

S obzirom da se nastava odvijala u prijepodnevnim satima, osim jednog dana, kao dio tečaja omogućeno je slobodno vrijeme i obilasci grada sa stručnim vodičem.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno