- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Sjajne vijesti dolaze nam iz Zagreba. Vinkovačka Aurelia plasirala se u finale završnice Prvenstva Hrvatske pobjedom nad AFC Universitas iz Splita 7:3.

Odličan futsal priuštili su Dalmatinci i Slavonci, no više razloga za slavlje ima vinkovački sastav koji je poveo pogotkom Horvata na asistenciju vjerojatno najboljeg juniora u Hrvatskoj R. Sušca. Nespretnim udarcem prilikom sprječavanja da lopta ugrozi Kobaševićev gol Ferbežar je poslao loptu u vlastitu mrežu za izjednačenje, a prednost Aureliji vratio je Sušac. Međutim, ona nije dugo trajala jer su Splićani iz šesterca ponovno poravnali rezultat, no sjajni Horvat donosi Aureliji treći gol. Do poluvremena Sušac je povisio vodstvo Vinkovčana nakon solo akcije i efektnom završnicom poslao loptu preko splitskog golmana.

Show Sušca nastavio se i u nastavku te dvama novim pogocima šalje svoju ekipu u veliko finale. „Slagao” je igrače Universitasa poput slalomskih vrata i potvrdio potpunu dominaciju Aurelije koju su pokazali tijekom cijele sezone, a pogotovo na završnici u Zagrebu.

Ginuli su, grizli i borili se kao da im je posljednja utakmica, a u velikom finalu očekuje ih Futsal Dinamo koji je svladao domaćina Uspinjaču Gimku s 3:2. Podsjetimo, Futsal Dinamo i Aurelia bili su zajedno u skupini A, a prvi susret završio je podjelom bodova, završili je 4:4. Finale počinje u 15:30 sati, a možete ga pratiti na Facebook stranici Aurelije.