33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Pjesma i ples u vinkovačkoj pješačkoj zoni

Više od autora

- vl promo-

Vinkovačka pješačka zona okupila je mnoštvo mještana koji su uživali u nastupu dječjih folklornih skupina u koncertu pod nazivom Vinkovački dječji folklor.

Svoj su nastup upisala sva tri gradska društva – Kulturni centar Gatalinka, KUD Šumari i Folklorni ansambl Lisinski s Gradom Vinkovci kao organizatorom događaja.

Prošle godine je krenula ideja da se djeca predstave našem gradu, ne samo za Vinkovačke jeseni, nego da nastupe u prvoj polovici godine. Ljudi su se odazvali, a djeca su presretna što su imala priliku pokazati što rade tijekom cijele godine”, izjavila je Jasna Garvanović, zamjenica pročelnice za kulturu i turizam.


Polaznici više dječjih dobnih skupina na pravi su se način prikazali s koreografijama od prigorskih i splitskih plesova do Moslavine i Slavonije.

Na večerašnjem nastupu vodim dvije grupe, odnosno sviračku i plesačku, a jednu grupu vodi Iva Previšić. Naših je polaznika 60, svirat ćemo sopele, dvojnice, jedinku, gajde, samice i tambure. Također, plesat ćemo tri točke, jedna je iz Slavonije – Svatovi, druga je s jadranske zone – Promenada, odnosno mjesto Jezera na Otoku Murter. Treća točka je centralna Hrvatska – Moslavina”, uoči početka nastupa rekla je Blanka Žakula, voditeljica Kulturnog centra Gatalinka.

Mladi Vinkovčani ponovno su na najbolji mogući način pokazali ono što pripremaju tijekom cijele godine, a nadamo se kako će se tradicija održavanja Vinkovačkog dječjeg folklora zadržati još dugi niz godina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno