8 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Počasna vrsta za brončanoga Stiva Tomića

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Brončanu medalju osvojenu u subotu na Europskom kupu za uzrast kadeta u talijanskom gradu Follonica, Stiv Tomić večeras je proslavio u svom Judo klubu Vinkovci gdje su njega i trenericu Ivanu Kalinić dočekali počasnom vrstom.

Dojmovi su se, kazao je Stiv, slegli, a unatoč umoru i maloj upali, osjećaj je odličan. Važno je da je medalja tu.

Bilo je potrebno puno rada i po dva treninga na dan, da bi se postigao ovakav rezultat. Konkurencija je bila jaka, ali me to nije omelo. Uskoro će biti jedanaest godina kako sam počeo trenirati judo i to je sport u kojemu sam se pronašao iako ga nisam sam izabrao. Mama je upisivala brata i željela je da i ja treniram pa je upisala i mene. Tako sam počeo trenirati i svidjelo mi se i ostao sam u judu”, istaknuo je Stiv Tomić.

A da bi se postizali ovakvi vrhunski rezultati potrebna je disciplina pa i ponešto odricanja.

Uz trening i školske obveze, ostaje jedino vikend kada mogu izaći s prijateljima i zabaviti se, ako nema priprema ili natjecanja”, kaže Stiv.

Inače, zanimljivo je, Stiv ima trojicu braće i sestru i svih petero mladih Tomića privukao je upravo judo, a i sada ih je u klubu četvero.

Trenerica Ivana Kalinić sa Stivom radi od njegovoga dolaska u klub.Potencijal se odmah vidio. Odmah sam prepoznala da on može puno postići samo treba raditi i to se i pokazalo sa svakom godinom i sa svakim natjecanjem, stvarno je davao sve od sebe i napredovao je. Sve se mora poklopiti, talent i zalaganje, njegovo zalaganje i naše zalaganje i potpora, i onda se dolazi do ovakvih rezultata. Stiv je baš pravi judaš i uzoran mladić, pravi sportaš, rekla bih”, istaknula je Ivana Kalinić.

Natjecanje je kaže trenerica, bilo zahtijevno. Stiv, inače, peterostruki osvajač medalja s prvenstava Hrvatske, nastupio je u najtežoj kategoriji -66 kilograma koja je bila zastupljena s najviše natjecatelja, njih 58.

Računali smo na to da će biti dosta dobrih europskih natjecatelja, ali evo, kroz svaku borbu se probijao, dao je sve od sebe, bilo je tu nekoliko ipona i na kraju i u finalnom bloku prelijepi judo je pokazao i došao je do bronce”, kazala je Ivana Kalinić.

Stivu su večeras čestitali i počasni predsjednik Tomislav Čuljak i predsjednik Judo kluba Vinkovci Mladen Karlić.

Ovo je izvanredan uspjeh za njega i za Judo klub Vinkovci, za grad Vinkovce i za hrvatski judo sport. To je rezultat njegovog dugogodišnjeg ozbiljnog treniranja, njegove želje, etuzijazma, borbenosti, onoga što je postizao u dosadašnjim svojim nastupima. Kruna njegovog dosadašnjega treniranja juda ovdje u našem klubu pod vodstvom njegove trenerice Ivane Kalinić koja je se doista trudi kako bi on, kao i drugi, postizali ovakve rezultate. Ponosan sam na ovaj rezultat i vjerujem kako će ovo biti poticaj i svim mlađim pa i starijim kolegama, koji s njim treniraju, za izvanredne uspjehe u ovoj godini. Ovdje je posebnost da je ovo prva muška medalja na jednom europskom kupu nakon dosta vremena i vjerujem da će biti poticaj da se vrati onaj sjaj Judo kluba Vinkovci kakav je on bio nekada, a posebno u ženskom dijelu”, istaknuo je Mladen Karlić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno