Na 24. Lutkarskom proljeću ove godine gostuje 20 kazališta iz Hrvatske i dijaspore koja će
izvesti preko 100 lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade u 5 gradova, 20 općina i
više od 10 mjesta Vukovarsko srijemske županije.

Svečanost otvorenja 24. Lutkarskog proljeća održat će se danas u 17:00 sati u Starim Mikanovcima u Domu kulture. Na svečanosti otvorenja Tvornica Kazalište lutaka iz Zagreba izvest će svoju hit predstavu “Tarzan”.

Također, danas će biti dodijeljene Nagrade i Povelje „Zvonko Festini“ – za životno djelo u području lutkarske umjetnosti u Gradskom muzeju Vukovar (Galerija Oranžerija) u 20:30 sati. Prije svečanosti dodjele nagrada bit će otvorena spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka – “Kazališne lutke Zlatka Boureka”.

U četvrtak, 11. travnja, u sklopu Lutkarskog proljeća bit će održani i 4. Susreti književnika za djecu i mlade, kada će biti dodijeljene nagrade pozivnog natječaja TENA i TENICA za najbolji dramsko-kazališni tekst za djecu i mlade, dok će književnici – Snježana Babić Višnjić, Nada Mihaljević, Ratko Bjelčić, Željka i Jadranko Bitenc i Vladimir Bakarić predstaviti publici svoja nova izdanja u Gradskoj knjižnici u 18:00 sati. Također će gostovati u raznim školama Vukovarsko-srijemske županije.

Detaljan program 24. Lutkarskog proljeća koje će trajati do 12. travnja možete pogledati na sljedećoj poveznici.