4 C
Vinkovci
Utorak, 5. prosinca 2023.

Počinje izgradnja kanalizacije za dio Ulice Alojzija Stepinca i trgovački centar Stop Shop

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije priopćili su kako je potpisan ugovor o dogradnji i rekonstrukciji kanalizacijske mreže na području grada Vinkovaca, točnije u Ulici Alojzija Stepinca.

Ugovor su potpisali direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Mario Komšić i direktor Vodoprivrede Vinkovci Željko Šarčević koja će zajedno s tvrtkom AMM izvesti radove. Njihova vrijednost je 594.663,00 eura bez PDV-a, a financira ih Grad Vinkovci.

Projekt predviđa izgradnju jedne crpne stanice i kanalizacijske mreže u dužini od 1217,56 metara na kraju ulice prema izlazu iz grada. Od toga je 998,87 metara gravitacijskog cjevovoda i 218,69 metara tlačnog cjevovoda. Nakon toga korisnicima će biti omogućeno spajanje na mrežu, a treba istaknuti i kako će kroz ovaj projekt domaćinstvima biti osiguran besplatan priključak.Projekt predviđa i spajanje novog trgovačkog centra Stop Shop na kanalizacijsku mrežu.

Na ovaj način, napominju iz Vodovoda, financiranjem radova u ulicama koje nisu obuhvaćene projektom aglomeracije, Grad Vinkovci nastoji dovesti kanalizacijsku mrežu u sve dijelove grada. Rok za završetak 1. svibnja 2023. godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno