Foto: Benjamin Strike
Zagrebački synthwave duo pocket palma, koji je nedavno rasprodao Veliki pogon Tvornice kulture, obradio je pjesmu “Minuta” Ide Prester. Suradnja se desila sasvim spontano, nakon susreta Ide i Anje na snimanju za projekt ženskog kantautorstva Femme nouvelle. Nakon tog sudbonosnog upoznavanja brzo su dogovorili snimanje, a ne bi čudilo da ih očekuju i druge suradnje.
Ida Prester kaže: “pocket palma je totalno otkriće. Sve što rade je toliko emotivno, a opet plesno i zaigrano. Kada sam čula remiks svoje Minute, rastopila sam se. To je skroz nova pjesma, s novom atmosferom. Nagovorila sam Luku i Anju da nasnime i svoje vokale, da bude pravi collab. U par noćnih sati s osobnim fotografom i snimateljem pocket palme – Benjaminom Strikeom – snimili smo i homemade spot uz pomoć starog projektora i razapete plahte preko ormara. Dobili smo baš to što je ovoj verziji pjesme trebalo – sanjivi kolaž koji savršeno prati melodiju.”
pocket palma nadodaje: “Često radimo remikseve koji zapravo ne zvuče kao remix već kao potpuno druga verzija pjesme, kao da je naša! Isto smo učinili i s Idinom “Minutom”. Već neko vrijeme sanjarili smo o suradnji s Idom, a na kraju nam se posrećilo što se Idi taj remix toliko svidio da smo odlučili snimiti i spot s našim Benjaminom. Ida nas je nagovorila da nasmimo i svoje vokale tako da je ovaj remix postao baš prava predivna suradnja!”
Ida i pocket palma su presretni rezultatom, a ovo je za njih tek početak divnog prijateljstva i duge suradnje.