26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Policija na autoputu presrela državljanina Srbije u pokušaju krijumčarenja Kosovara u EU

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sinoć oko 19 sati, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su tijekom redovitih poslova zaštite državne granice i na temelju analiza rizika te profiliranja osoba i vozila koje smatraju da trebaju provjeriti, uočili da su na sjevernom prometnom traku autoceste A3, u blizini naplatne postaje Lipovac, tri osobe sjele u osobni automobil, a policijski službenici su radi utvrđivanja legaliteta boravka na teritoriju Republike Hrvatske zaustavili uočeni osobni automobil marke VW Passat njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Republike Srbije, u kojem su i zatečene tri osobe, izvijestili su.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su kako je vozač navedenog osobnog automobila, 56-godišnji državljanin Republike Srbije, omogućio trima državljanima Republike Kosovo (26 i 22-godišnji muškarci, dok je među njima bila i 19-godišnjakinja) da nezakonito uđu i borave na teritoriju Republike Hrvatske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma, 56-godišnji državljanin Republike Srbije bit će, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.


Nadasve, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protiv troje državljana Republike Kosovo provela prekršajne postupke, budući su počinili prekršaj iz članka 42. Zakona o nadzoru državne granice, a nakon čega su u skladu sa propisima udaljeni u Republiku Srbiju, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, državljani Republike Srbije ne podliježu viznom režimu za ulazak na teritorij Republike Hrvatske dok se za državljane Kosova predviđa odnosno tek najavljuje moguće skoro ukidanje viza.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno