14 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Policija nastavila provedbu preventivne kampanje „Web heroj“

Više od autora

- vl promo-

Kontakt policajci Policijske postaje Vukovar održali su predavanja i kviz znanja s ciljem prezentacije preventivne kampanje Ministarstava unutarnjih poslova  “Web heroj”.

Predavanja su održana 20. veljače, u sklopu obilježavanja 15 godina rada Info centra za mlade Vukovar, za članove Savjetodavnog odbora uz koju su predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vukovar, Gradske knjižnice Vukovar, Europskog doma Vukovar, Gimnazije Vukovar i Proni centra Vukovar, upoznati s oblicima kibernetičkog kriminaliteta.

FOTO: Policijska uprava vukovarsko-srijemska

 Također, predavanje je održano i jučer, 22. veljače, za polaznike Opće planinarske škole iz nekoliko planinarskih društava Vukovarsko-srijemske županije, koju provodi Hrvatsko planinarsko društvo Cibalia iz Vinkovaca.

Najboljim sudionicima kviza znanja su podijeljene nagrade iz preventivne kampanje „Web heroj“.FOTO: Policijska uprava vukovarsko-srijemska

Preventivnu kampanju “Web heroj”, pod sloganom “Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba” provodi Ministarstvo unutarnjih poslova kako bi se građani upozorili na opasnosti i mjere prevencije od kibernetičkog kriminala.

Kampanja “Web heroj” ima za cilj osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela.

“Budimo oprezni kada je riječ o opasnostima internetskih prijevara, ako nešto nije istinito u stvarnom svijetu, nije ni u virtualnom”, poručuju iz policije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno