Multiplatinasti irski glazbenik Hozier, miljenik hrvatske publike, predstavio je iščekivani drugi studijski album Wasteland, Baby!.

“Wasteland, Baby!” nasljeđuje njegov iznimno uspješan album prvijenac “Hozier”, objavljen 2014. godine. Novo studijsko izdanje donosi ukupno 14 pjesama među kojima su već ranije predstavljene “Nina Cried Power” i “Almost (Sweet Music)”.

Objavu novog albuma Hozier je dao naslutiti krajem prošle godine, kada je predstavio zamijećenu pjesmu “Nina Cried Power” i istoimeno EP izdanje. U spomenutoj pjesmi ostvario je suradnju s Grammyjem nagrađenom soul/gospel glazbenicom Mavis Staples, dok je u radu na pjesmi sudjelovao i Booker T. Jones. „Pjesma je na mnogo načina zahvala umjetnicima 20. stoljeća i njihovoj ostavštini – djelima koja nas i dalje inspiriraju. Mavis Staples također je jedna od njih, i bilo mi je ostvarenje snova surađivati s njom“, otkrio je glazbenik.

Andrew Hozier- Byrne pažnju šire javnosti je zaplijenio svojim iznimno uspješnim singlom “Take Me To Church”, čija naklada danas nosi platinasti sjaj. Upravo mu je ta pjesma donijela Grammy nominaciju, te Ivor Novello i BBC Music nagrade u kategoriji „Song Of The Year”. Njegov je debitantski album “Hozier” ostvario značajne digitalne brojke streamova, kao i fizičke prodaje.

Hozier će “Wasteland, Baby!” predstaviti i na velikoj svjetskoj turneji, a hrvatskoj će publici najbliži biti koncerti u Pragu, Beču i Münchenu. Svi datumi turneje dostupni su na službenoj web stranici.