33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Pošiljka domaćih jabuka već danas na stolu 80 humanitarnih udruga s Juga Lijepe Naše

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sve je počelo prije trinaest godina prvom donacijom mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji, a unazad pet, pošiljke božićnih jabuka Dubrovačko-neretvanskom kraju.

FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ

Nakon primopredaje, već danas je deset tona slavonskih jabuka krenulo put 80 dobrotvornih odnosno humanitarnih udruga i ustanova, od zdravstvenih do domova za starije i ostalih kao što je bilo i prošlih godina, najavio je u burom rashlađenom Dubrovniku Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

„Jasno je da niti Vukovarsko-srijemskoj županiji su presudne naše mandarine, niti nama njihove jabuke, no to je jedna sjajna gesta prijateljstva, partnerstva i suradnje na brojnim poljima”, rekao je.

FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ

Slične sudbine okupacije i razaranja dvaju područja u Domovinskome ratu vezuju i obvezuju pa se suradnja nastavlja i dalje kroz razvojne agencije, javne ustanove za zaštitu prirode, upravne odjele za poljoprivredu i ruralni razvoj, kaže.„Poanta je u tome da se bolje upoznamo, razmijenimo iskustva u svim segmentima funkcioniranja društva, a pogotovo gospodarstva. Kako vrijeme prolazi, polako u tome uspijevamo. Preko županijskog Agroklastera i trgovine CRO Taste u Zagrebu, petnaestak OPG-a s Pelješca surađuje i prodaje svoju robu u toj trgovini”, obrazložio je plodonosnu suradnju s domaćim potpisom vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

FOTO: VSŽ

Dodao je kako je cilj Županije, pogotovo u vrijeme sezone na Jadranu, OPG-ima s našeg područja, kao i ostalima, omogućiti pronaći svoj interes, poslovne partnere, suradnike, u konačnici i prijatelje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

„Često u našoj Županiji ugošćujemo drage goste iz Dubrovnika i ove županije, posebice na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Stiže nam jako puno tvrtki, udruga, cijelih obitelji i ovo je jedan od načina da im kažemo hvala”, zaključio je Dekanić, a njegov kolega Dobroslavić dodao kako očekuju da će uznapredovali radovi na Koridoru 5C u Bosni i Hercegovini pridonijeti bržem završetku puta od Ploča do Istočne Slavonije. Tada ćemo si postati još bliži, a iz Vukovara do Dubrovnika stizat će se kao što se sada stiže otprilike od Dubrovnika do Zagreba čime ćemo daljnje intenzivirati našu suradnju, najavljuje.

FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno