Policija danas javlja su došli do saznanja da je između 1. i 5. ožujka u kanalu “Kunjevci” između Vinkovaca i Rokovaca posječeno i otuđeno 45 komada različitih vrsta stabala, u vlasništvu Hrvatskih voda. Po zaprimanju odštetnog zahtjeva slijedi daljnji rad na utvrđivanju okolnosti događaja i pronalaska počinitelja.

U Otoku je jučer osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno predala 107 komada puščanog streljiva, protuavionski metak i ručnu bombu. Jučer je pronađena i minobacačka granata iz Drugog svjetskog rata, i to na oranici između Lovasa i Opatovca. Granatu je prilikom obrade oranice izorao 59-godišnjak iz Lovasa, o čemu je obavijestio policiju.

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježena su i dva požara. Uslijed kvara na električnim instalacijama za zagrijavanje plastenika oko 10 sati izbio je požar u plasteniku u Cerni u Jurišićevoj ulici. Požar su ugasili vatrogasci DVD Cerna. U požaru u kojem je djelomično izgorjela pvc folija plastenika nije bilo ozijeđenih osoba. Materijalna šteta, prema procjeni 63-godišnjeg vlasnika, iznosi više tisuća kuna. Oko 21 sat izbio je požar i na terasi obiteljske kuće 62-godišnjaka u Vinkovcima, u Ciglarskoj ulici. Požar su ugasili vatrogasci JVP Vinkovci, a u istom također nije bilo ozlijeđenih osoba.

Iz policije napominju da su jučer dovršeni očevidi požara koji su izbili u ponedjeljak. Očevidom požara koji je izbio u šumskom predjelu “Muški otok” kod Starih Mikanovaca utvrđeno je kako je uzrok požara širenje vatre iz otvorenog ložišta koje je ostavljeno bez nadzora. Utvrđeno je i kako je uzrok požara u šumskom predjelu “Gaj” kod Retkovaca nekontrolirano spaljivanje biljne prostirke i suhe trave u odvodnom kanalu, odakle se vatra proširila na mladu šumu u vlasništvu 71-godišnjakinje iz Retkovaca. Neispravne električne instalacije prouzrokovale su požar na obiteljskoj kući 22-godišnjaka u Željezničkoj ulici u Banovcima.

Policija izvješćuje da se u protekla 24 sata na našem području dogodilo pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, dvije u Vinkovcima, te po jedna u Šarengradu, Privlaci i Sotinu.