27 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Posjekli i otuđili 55 stabala

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Kako izvješćuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, 22-godišnjakom i 24-godišnjakom iz Kešinaca, kojim je utvrđena sumnja kako su u šumskim predjelima oko Starih Mikanovaca počinili nekoliko kaznenih djela krađe stabala.

Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 19-godišnjak, 22-godišnjak i 24-godišnjak su od 25. siječnja do 7. veljače ove godine u šumskim predjelima “Muški otok”, “Cerik” i “Jasenje” posjekli i otuđili ukupno 55 stabala jasena, hrasta, topole i trešnje, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv 19-godišnjaka, 22-godišnjaka i 24-godišnjaka slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija jučer bilježi i jednu dragovoljnu predaju minsko-eksplozivnih sredstava. Naime, osoba koja je željela ostati anonimna, jučer je na kućnoj adresi u Strošincima dragovoljno predala policijskom službeniku za protuekspolzijsku zaštitu dvije ručne bombe, 75 komada puščanog streljiva i četiri okvira za automatsku pušku, dok je u Apševcima 32-godišnjak za vrijeme uređivanja okućnice u zemlji pronašao četiri ručne bombe. Dragovoljno predana i pronađena minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske.

Iz policije upozoravaju građane da budu oprezni te da pronađene predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva ne uklanjaju sami, već da o tome odmah obavijeste policiju.

“Podsjećamo građane kako još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takova sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju, a kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na mjesto pronalaska doći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti”, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske. Također podsjećaju građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim. Apeliraju na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno, odnosno automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Naglašavaju da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno