17 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Poslušajte singl autorskog projekta Tvoj koji će se naći na soundtracku film Do kraja smrti

Više od autora

- vl promo-

Tvoj je autorski projekt na domaćoj glazbenoj sceni izvođača koji se predstavlja pjesmom i videospotom Tvoja (Što očekujem od tebe), a koja je specifična po tome jer je nastala u taktovima i ritmu otkucaja srca. Radi se o singlu koja najavljuje solo album te soundtrack nadolazećeg igranog filma Do kraja smrti.

Pjesmu ‘Tvoja (Što očekujem od tebe)’ autorski potpisuju Anđelo Jurkas i Hrvoje Marjanović, autor stihova je Jurkas, produkciju su radili glasoviti domaći producenti Hrvoje Marjanović (Krankšvester, General Woo, Tram 11) i Konrad Mulvaj (Overflow, Ohnokono, Sara Renar) dok su je aranžerski zajedno uobličili Marjanović, Mulvaj i Jurkas.

‘Pjesma je posveta. Pisana je u taktu i ritmovima otkucaja srca, nimalo slučajno. Direktnije od toga ne može, a sve ostalo je u instrumentalu i stihovima, pa tko voli…’ rekao je Jurkas.

Video spot je nastao iz kadrova domaćeg igranog filma ‘Do kraja smrti’ (2018.) koji je trenutno u postprodukciji i čija se festivalska kino pretpremijera očekuje na ljeto. Radi se o filmu mozaične strukture priča i križaljki isprepletenih ljudskih odnosa pri pokušaju zatvaranja kruga u potrazi za ljubavlju, srećom, opraštanjem i značenju floskule ‘i živjeli su sretno do kraja života’.

U filmu nastupa mnoštvo sjajnih domaćih i regionalnih glumaca, Leon Lučev, Judita Franković, Nikša Butijer, Mislav Čavajda, Nera Stipičević, Luka Dragić, Lana Gojak, Borko Perić, Tara Rosandić, Jelena Veljača, Bojana Gregorić Vejzović, Marinko Prga, Kristina Kika Jovanović, Lucija H. Kajić, Ana Marija Percaić, Klara Mucci i drugi. Kritičari koji su imali pretpremijerno prilike vidjeti prvu verziju nazivaju ga ‘trijumfom ljudskog, nježnosti i feelgooda’ uspoređujući ga s djelima ‘Kratki rezovi’ Roberta Alotmana, ‘Zapravo ljubav’ Richarda Curtisa, te ‘Magnolijom’ Paula Thomasa Andersona. Montažu kadrova je radio Ivan Neff.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno