- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Prošlo ljeto u najkritičnijoj ulici u Vinkovcima, odnosno u Boškovićevoj ulici, po prvi puta postavljene su moderne kamere za nadzor brzine. Slične nadzorne kamere postavljene su diljem Hrvatske, a osim prekršaja nepropisne brzine ove kamere bilježe i druge prometne prekršaje, poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela pri vožnji, vožnje neregistriranog vozila i slično.

Osim u ovoj ulici, kamere su ljetos postavljene i u ulici H. V. Hrvatinića u Vinkovcima, na cesti Vera-Bobota te na cesti Vinkovci-Županja kod Gradišta.

“Svrha postavljenja nadzornih kamera je smirivanje brzine prometnog toka i preveniranje počinjenja drugih prometnih prekršaja i nastanka štetnih događaja na obuhvaćenim cestovnim lokacijama”, ističu iz PU vukovarsko-srijemske. Dodaju i da konstantno rade mjerenja i usporedbe, na temelju čega odlučuju koja je slijedeća lokacija za postavljanje kamera.

Temeljem toga jučer su na našem području postavljene četiri nove kamere, pa tako vozači moraju biti posebno oprezni na cesti Vinkovci-Rokovci, kod skretanja za Lovačku kuću Kunjevci i na raskrižju južne vinkovačke obilaznice i Ulice Josipa Kozarca, gdje je kamera postavljena kod mosta preko Bosuta. Vozači će snimani biti i u Vukovaru gdje je nova kamera postavljena na adresi Priljevo 133 i u Ivankovu na adresi Gorjani 252.

Za odabir lokacija presudni su dakle bili statističko-analitički pokazatelji mjesta na kojima se događaju najteže prometne nesreće uzrokovane prebrzom vožnjom, što znači da bi nove kamere mogle biti postavljene na još neke lokacije na našem području. Koje su to točno u policiji će znati nakon obrade svih podataka u određenom razdoblju, no sigurno je da kritičnih točaka ima još nekoliko.