16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Potpisani prvi ugovori u MNK Aurelia Futsal

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Još od samih početaka kluba, MNK Aurelia Futsal bazirala se na rad s mlađim dobnim kategorijama. Upravo zbog toga njihova akademija danas broji preko stotinu djece. Već u prvoj sezoni postojanja kluba, krenuli su s radom akademije, koja se s vremenom proširivala te se broj članova povećavao.

Rad akademije temelji se ne samo na futsalu, nego i novim iskustvima, zabavi, prijateljstvu i zajedništvu. Bit rada s mlađim kategorijama jest da već od malih nogu upoznaju značenje i važnost sporta u njihovu životu, kao i stjecanje pravog sportskog duha među svojim vršnjacima.

A da u Aureliji misle i rade ozbiljno svjedoči i današnje uručivanje prvih stipendijskih ugovora koje je klub potpisao sa svoja tri najperspektivnija mlada igrača Franom Pedićem, Markom Pest-Mundvajlom i Romeom Sušcem.

“Ovo je vrhunac rada naše malonogometne akdemije koja egzistira pet godina. Konačno su se posložili uvjeti da klub ima mogućnost i da može stipendirati naše igrače, a za Pedića, Mudvajla i Sušca odlučili smo se i iz razloga jer je riječ o odličnim sportašima i mladim reprezentativcima Hrvatske U19.”, rekao nam je ovom prigodom predsjednik MNK Aurelia Futsal Mladen Crnaić, dodavši kako se nada da će ovo biti dečkima jedan veliki poticaj i motivacija za daljnji rad, kao i da znaju da imaju nekoga tko će se brinuti o njihovom daljenjem sportskom napretku. “Ipak ova stipendijma je i znak da moraju i dalje biti dobri učenici, jer je i jedan od stavaka u ugovoru kako je na prvom mjestu škola, a ovaj stipendijski ugovor će im samo olakšati školovanje i bavljenje nogometom.”, rekao je Crnaić te dodao kako u njihovoj akademiji ima još kvalitetnih igrača čije vrijeme tek dolazi i da se nada kako će uskoro potpisivati nove stipendijske ugovore.

Ponosni i zadovoljni bili su i mladi igrači Fran Pedić, Marko Pest-Mundvajl i Romeo Sušac, jer ovaj je ugovor priznanje i potvrda da vrijede. Sretni su ovdje, vole Aureliu, i dobili su priliku da se nastave dobro razvijati.


“Zahvalio bih klubu što su mi omogućili ovu stipendiju i naravno da ću dati sve od sebe da ovo ukazano povjerenje i opravdam. Ova stipendija mi je poticaj za još veći rad.”, rekao je Mario Pedić.

“Velika mi je čast što smo prvi dobili priliku potpisati ugovore s Aurelijom. Smatram kako smo jako puno napredovali u klubu, a potpisivanje ugovora vidim kao poticaj za još veći rad i uspjehe.”, kazao je Marko Pest Mudvaj.

Romeo Sušac je rekao kao je ponosan što je dobio priliku potpisati ugovor s klubom. To je pokazatelj kako klub vjeruje i ulaže u nas. Uvjeren sam kako ćemo sva trojica opravdati ukazano povjerenje te smatram kako je ovo poticaj i drugim sjajnim igračima koje imamo u akademiji.

Uručivanju ugovora bio je nazočan i njihov trener Kristian Šoštar. “Jako mi je drago da smo kao klub uspjeli osigurati vrhunske uvjete svim našim polaznicima akademije, a današnji ugovori su dodatni pokazatelj našeg ulaganja u akademiju i dječake koji se u njoj nalaze. Fran, Marko i Romeo imaju veliki potencijal koji su pokazali čitave sezone kao i na reprezentativnom kampu, a naša ideja je dodatno ulagati i pružiti im najbolje moguće uvjete za napredak. Također, imamo u vidu i ostale polaznike naše akademije koji imaju zaista izvrsne kvalitete te se nadam da ćemo uskoro osigurati još sredstava za potpisivanje novih ugovora.”, rekao je Šoštar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno