Potpisani ugovori s lovačkim društvima općina Trpinja i Borovo

0
648

U Lovačkom domu u Bršadinu održano je potpisivanje ugovora o zakupu prava lova za područje općina Trpinja i Borovo, s kojima je ugovore potpisao župan Božo Galić. Osim potpisivanja ugovora o zakupu prava lova, potpisani su i ugovori o financiranju izrade Lovnogospodarske osnove.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Lovačkog saveza VSŽ Mirko Bošnjak, načelnici: Općine Borovo Zoran Baćanović, Općine Negoslavci Dušan Jeckov i Općine Trpinja Miroslav Palić, te članovi upravnog ili izvršnog odbora lovnika i lovočuvara svake udruge odnosno društva.

Župan Galić je istaknuo zadovoljstvo produljenjem zakupa prava lova koji je rezultat dobrog rada društava u smislu očuvanja i povećavanja matičnog fonda divljači te izrazio zadovoljstvo decentralizacijom ovlasti gdje je nadležnost prenesena na županije. Napomenuo je kako je ovo samo prvi dio posla jer po novom Zakonu o lovstvu županije odobravaju Lovnogospodarske osnove što je ogroman posao posebno u dijelu usklađivanja istih sa svim zakonskim osnovama. Lovci okupljeni u tim udrugama su se zahvalili županu Galiću na novim ugovorima pod istim uvjetima.

Nakon podnošenja Zahtjeva za produljenje udruge/društva prošla su opsežne provjere koja su uključivale više institucija nakon kojih je župan Božo Galić donio odluke o produljenju zakupa prava lova. Prije sklapanja ugovora o zakupu prava lova Županija kao Davatelj prava lova dostavila je nacrte ugovora s odlukama o davanju zakupa prava lova na lovištu na prethodno mišljenje Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, kako bi se produljili ugovori jer važeći desetogodišnji ugovori o zakupu prava lova u ističu dana 31.ožujka 2020‬. godine.