20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Potrebna je bolja koordinacija graničnih službi

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Danas je u hotelu Slavonija održan sastanak predstavnika nadležnih ministarstva prometa, unutarnjih poslova i carinskih uprava Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bugarske. Sastanak je održan u organizaciji Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a tema je bila problem u teretnom prometu preko državnih granica. Hrvatsku su predstavili pomoćnici ministra prometa Mario Madunić i Alen Gospočić te voditelj Odjela za prijevoz tereta u cestovnom prometu Krešimir Gregurec, uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova Ministarstva financija – Carinske uprave. Na konferenciji su predstavnici zemalja sudionica ukratko izložili osnovne zaključke.

Alen Gospočić zaključio je kako je održan vrlo konstruktivan sastanak na temu kvalitetnijeg prolaska cestovnih vozila na graničnim prijelazima. Svaki pomak od 10-15 minuta po danu je rezultat da je nešto postignuto i da se nešto radi. ”Vjerujem da su problemi rješivi jednom kvalitetnijom suradnjom i boljom organiziranosti između graničnih policija i graničnih službi. Za 6 mjeseci očekujem novi sastanak i puno bolju koordinaciju graničnih službi i to mora rezultirati rješenjima koja bi značila barem 15 minuta kraće čekanje”, napomenuo je Gospočić.


Da je glavni problem koordinacija između susjednih zemalja slaže se i Dragutin Kranjčec, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika. Smatra da ima jako puno problema ali da su rješenja moguća i da su na vidiku. ”Na graničnom prijelazu sa Srbijom čekanja su dosta duga, nedostatak je i vozača i novi su režimi kaznenih odredbi po mobilnom paketu i vremenima vožnje. To ćemo pokušati riješiti zajedno sa Ministarstvom prometa, uz carinsku upravu i graničnu policiju s jedne i druge strane”, rekao je Kranjčec.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno