Mažoretkinje grada Vukovara ostvarile su povijesni uspjeh na Državnom prvenstvu mažoretkinja održanom u Novalji osvojivši prvo mjesto u svim formacijskim kategorijama. Tim povodom primili su ih zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Kobašević.

Čestitali su apsolutnim državnim prvakinjama na hvale vrijednom uspjehu naglasivši kako predstavljaju grad Vukovar po Hrvatskoj, Europi, ali i svijetu na najljepši mogući način ulažući pri tome puno truda i energije.

“Potrebno je puno truda i odricanja da bi se postigao ovakav rezultat. Od samih početaka sam uz mažoretkinje, dugi niz godina bila sam i trener i koreograf i predsjednica udruge i drago mi je što me još uvijek doživljavaju kao svoju. Ove su djevojčice i njihove trenerice uistinu disciplinirane, jako se trude, vježbaju i ne izostaju s treninga. Uistinu sam ponosna na njih, a to je jednim dijelom i moj uspjeh jer su seniorska koreografija i paradni defile moje koreografije. Pratim sve njihove uspjehe i vjerujem da će iduće godine nastaviti ovim smjerom i da idu i dalje uzlaznom putanjom s obzirom na to da uistinu iz godine u godinu njihova kvaliteta raste.”, rekla je zamjenica Ivana Mujkić.

Najveći je ovo uspjeh u 20 godina postojanja Mažoretkinja grada Vukovara, a do povijesne pobjede dovele su ih trenerice Andreja Lehrmajer, Gorana Tol i Ana Čop.

Osim zlatnih medalja vukovarske mažoretkinje su u Vukovar donijele i titulu Miss mažoret 2019. koju je osvojila predvodnica i jedna od trenerica, Ana Čop, a u neformacijskom dijelu osvojile su dva srebra u kategoriji solo junior (Mia Radić), solo senior (Josipa Rendulić), srebro u juniorskom paru (Tena Držaljević i Gabrijela Gojani) te broncu u seniorskom paru (Vanesa Binder i Lea Turkalj).

Svaka je mažoretkinja na poklon dobila crvenu ružu, a one su zamjenici Mujkić darovale jednu od medalja.