4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Poziv maturantima da dostojanstveno proslave Norijadu

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Središnja proslava Dana maturanata „Norijada 2018.“ u Vinkovcima će biti održana sutra, 22. svibnja. Program koji je Grad Vinkovci organizirao za maturante započinje u 18 sati okupljanjem u pješačkoj zoni u središtu grada, gdje će maturanti otplesati tradicionalno šokačko kolo, a potom se sele na školsko igralište osnovnih škola J. Kozarca i I. G. Kovačića, gdje je zabavno-glazbeni program predviđen do 1 sat poslije ponoći.

Tim povodom Policijska uprava Vukovarsko-srijemska izdala je priopćenje u kojem stoji: “Kako bi ova proslava prošla bez narušavanja javnog reda i mira, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca, policija će provoditi preventivne aktivnosti u vidu pojačanog nadziranja mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih. Apeliramo na sve mlade da završetak srednjoškolskog obrazovanja proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, te da poštuju pravila uljuđenog ponašanja.”Iz PU Vukovarsko-srijemske apeliraju i na roditelje da svojoj djeci ukažu na poželjno ponašanje tijekom “Norijade”, a pozivaju i djelatnike u ugostiteljskim objektima i trgovinama da se pridržavaju zakonskih odredbi u vezi s obavljanjem svoje registrirane djelatnosti.

Čestitamo svim maturantima uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana”, stoji u priopćenju PU Vukovarsko-srijemske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno