25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Poziv za dodjelu nagrade “Emil Paravina” za postignuća djece na području participacije i dječjih prava

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nagradu „Emil Paravina“ pokreće Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske za postignuća na području aktivne dječje participacije i dječjih prava. Riječ je o prvoj godišnjoj nagradi za prava djeteta i aktivno dječje sudjelovanje koja se dodjeljuje djeci, a njome se želi potaknuti djecu na zalaganje za dječja prava, čiji se glas poštuje, čuje i uvažava.
Svrha je poticanje djece na aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice i uključivanje u procese odlučivanja i aktivno građanstvo, osnaživanje djece za nositelje promjena u društvu, sposobnih braniti ljudske vrijednosti, jednaka prava i mogućnosti, prava djeteta, demokraciju, senzibiliziranje javnosti na važnost promicanja vrijednosti Konvencije UN-a o pravima djeteta u svakodnevnom životu i u društvu.
Za Nagradu se kandidiraju djeca osnovnoškolskog uzrasta od 7 do 15 godina s područja Republike Hrvatske, a dodijeljuje se u dvije kategorije – pojedinačno djetetu i skupini djece.
Nagrada „Emil Paravina“ dodjeljivat će se za:
• kontinuirano promicanje i zalaganje za dječja prava
• doprinos razvijanju dječje participacije u lokalnoj zajednici, na nacionalnom i EU nivou.
• poticanje interkulturalnih vrijednosti te prava djece na različitost bez obzira na spol, nacionalnost, rasu, jezik, kulturu i socijalni status
• građenje suradnje i partnerstva između djece i odraslih.
Rok za dostavu prijava je 25. studenoga, a sve dodatne informacije pronađite ovdje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno