2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Poznat novi termin za premijeru predstave “Tena”

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Predstava „Tena – kronika raspada jedne ljepote” prema tekstu Josipa Kozarca u dramatizaciji Borislava Vujčića i režiji Dražena Ferenčine spremna je za izlazak pred publiku. Nažalost, premijerna izvedba u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić” Vinkovci” najavljena za subotu, 27. studenoga, kao i repriza sljedećega dana, otkazani su zbog bolesti glumca.

Vinkovačka publika, međutim, nije predugo ostala uskraćena za ovaj Kozarčev klasik, a novi termin zakazan  je u programu za prosinac.

Tako je premijera predstave “Tena – kronika raspada jedne ljepote” najavljena za utorak, 21. prosinca, u 20 sati, a repriza za srijedu, 22. prosinca, u 20 sati.

Podsjetimo, riječ je o predstavi nastaloj u koprodukciji četiri kazališta. Nositelj je Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem Gavella Zagreb, Ludens teatrom Koprivnica i Centrom za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

U predstavi glume: Matea Marušić, Filip Šovagović, Ivan Grčić, Davor Svedružić, Vedran Dakić, Vladimir Andrić, Selena Andrić, Martina Stjepanović, Areta Ćurković, Ivica Lučić i Zorko Bagić. Scenografiju potpisuju Marita Ćopo i Dražen Ferenčina, a kostimografiju Marita Ćopo. Između ostalih u autorskom timu su i Igor Valeri, skladatelj i scenska glazba i Dubravko Mataković, autor idejnog rješenja promidžbenih materijala.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno