2 C
Vinkovci
Subota, 2. prosinca 2023.

Poznata pijanistica Joko Nishii ne propušta spomenuti koliko voli Vinkovce

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Poznata japanska pijanistica Joko Nishii za još jednoga posjeta Hrvatskoj prošli je tjedan gostovala u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro Hrvatska” te je i tom prilikom još jednom naglasila svoju posebnu vezu s Vinkovcima.

Međunarodno priznata i nagrađivana umjetnica, velika poklonica opusa Dore Pejačević i velika zaljubljenica u Hrvatsku, uz koju ju veže i školovanje i umjetnička karijera, ali i velika prijateljstva, Vinkovcima je očarana od svoga prvoga dolaska. A bilo je to 2007. godine zahvaljujući prijateljstvu s vinkovačkim matičarima, na čelu s predsjednikom Ogranka Matice hrvatske doc.dr.sc. Draženom Švageljom. Od tada na ovamo u Vinkovcima je gostovala već desetak puta.

Tu vezu nije mogla prekinuti ni korona pa je Yoko Nishii 2021. godine za Vinkovčane održala online koncert iz svoga doma u dalekom Japanu o čemu smo pisali kao i o svim njezinim gostovanjima u našem gradu.

Zadnji put Vinkovčani su u njezinu muziciranju imali priliku uživati u rujnu prošle godine, a osim glazbene čarolije koju donosi u naš grad, promovirajući Vinkovce u svojoj domovini zaslužna je i za povezivanje  učenika Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci i Srednje škole Toba u istoimenom japanskom gradu. 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno