Kako bi se zadržalo stanje sigurnosti prometa na cestama, policija će i ovaj vikend pojačano nadzirati alkoholiziranost vozača, a ciljana aktivnost bit će provedna u subotu i nedjelju, 2. i 3. veljače.

Kako ističu u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj, vozači s prisutnošću alkohola u organizmu, tijekom 2018. godine uzrokovali su 156 prometnih nesreća. Od ukupnog broja, uzrokovali su pet prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama u kojima je pet osoba smrtno stradalo i 80 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima su 23 osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 100 osoba lake tjelesne ozljede.

U siječnju ove godine vozači s prisutnošću alkohola uzrokovali su šest prometnih nesreća u kojima su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Vozači koji su uzrokovali navedene prometne nesreće, stariji su od 24 godine.

Kako bi se postigli kvantitativni ciljevi Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020., nužno je utjecati pojačanim nadzorom prometa na cestama na udjele prometnih nesreća, koje su uzrokovali vozači s prisutnošću alkohola u organizmu, smanjiti sa sadašnjih 11,8% na 8%, kao i udio prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama, koje su uzrokovali vozači s prisutnošću alkohola u organizmu, smanjiti sa sadašnjih 33,3% na 15%.