Prema naputcima Državnog izbornog povjerenstva danas do ponoći, sedam dana prije izbora, 11 kandidata za predsjednika Republike Hrvatske dužno je podnijeti prva izvješća o troškovima svojih medijskih kampanja: Izvješće o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe, Izvješće o troškovima (rashodima) izborne promidžbe te Izvješće o iznosu cijene i iznosu ostvarenog popusta u cijeni za medijsko oglašavanje izborne promidžbe.
Drugim riječima predsjednički kandidati dužni su izvjestiti o svim prihodima i rashodima do sada, u pretkampanji i u službenoj kampanji. U suprotnom prijete im kazne od dvije do 20 tisuća kuna.
Dostavljena izvješća DIP će objaviti na svojoj mrežnoj stranici gdje će biti dostupna javnosti.
Rok za podnošenje cjelovitog financijskog izvješća o financiranju izborne promidžbe je 30 dana nakon održanih izbora, u ponoć 21. siječnja 2020.
Inače, Ukupni dopušteni iznos troškova izborne promidžbe po kandidatu ne smije prelaziti iznos veći od 8.000.000,00 kuna. Ukupan iznos troškova izborne promidžbe za kandidate koji su prešli u drugi krug izbora može se povećati ukupno najviše do 20% od ukupnog dopuštenog iznosa troškova izborne promidžbe.